Avantajele utilizarii unei masini cu cutie automata

· Fără categorie · No Comments

Pana acum foarte multi clienti ne-au intrebat, mai mult de curiozitate, in timp ce erau la service-ul nostru despre avantajele utilizarii unei cutii automate in detrimentul uneia clasice pe care o cunoastem cu totii. In prima faza raspunsul pare greu deoarece o cutie automată ii este net superioară uneia manuală din multe puncte de vedere. Din motivul asta am redactat acest articol cu avantajele pe care ni le ofera o cutie automata.

Frana de motor mai eficienta

Deoarece frana de motor este foarte des folosita în cazurile in care, de exemplu, coboram o panta si e periculos sa ajungem la o viteza prea mare sau ne apropiem de un semafor si vrem sa incetinim de la distanta mai mare, tinem sa va aducem la cunostinta ca o frană de motor este mult mai eficienta la masinile ce dispun de o cutie automata decât la cele ce folosesc o cutie de viteze manuala.

Consum mai mic

Din moment ce frana de motor este mult mai eficienta, fiind folosita aceasta va rezulta un consum redus de combustibil, lucru ce nu poate decat sa-i bucure pe toti soferii.

Uzura mai mica a plachetilor

Cu totii stim ca fiecare frana, indiferent ce e brusca sau lenta, afecteaza intr-o oarecare masura plachetii de frana. Din aceasta cauza s-a inventat frana de motor mult mai eficienta, de altfel, la cutiile automate.

Comoditate

Ultimul dar nu cel din urma avantaj pe care multi ”fani” ai cutiilor manuale il ignora este comoditatea de care cu totii avem nevoie mai mult sau mai puțin. E mult mai usor ca atunci cand pleci la drum sa nu mai ai niciun stres legat de schimbarea vitezei, sa nu mai trebuiasca sa ai grija in curbe sau in sensuri giratorii grabindu-te sa schimbi intr-o treapta mai mica sau alte exemple de genul asta. Cu o cutie automata toate problemele dispar. E suficient sa ridici usor piciorul de pe pedala si e ca si cum ai fi trecut intr-o viteza mai mica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Visit Us On Facebook