Cum se conduce o masina cu Cutie Automata si cum se intretine

· Fără categorie · No Comments

După cum probabil stiti cu totii, conducerea unei masini hidramate este mult mai usoara decat conducerea uneia ce dispune de cutie manuala. Orice sofer isi aduce aminte de cate batai de cap i-a dat o cutie manuala in momentul in care a condus pentru prima data o masina cu o astfel de cutie de viteze. Toti am urat la un moment dat ambreiajul care ne facea zile negre la inceputurile soferiei.

In cazul unei masini cu cutie automata lucrurile se simplifica din start. Ambreiajul dispare iar piciorul stang ce trebuia sa-l apese ramane liber. Mai departe totul e si mai simplu de atat. Dupa pornirea motorului se selecteaza viteza initiala, se apasa acceleratia iar masina se va deplasa. Mai departe, pe parcursul drumului nu va mai fi nevoie de schimbari ale vitezei.

Lucrul care este de retinut e ca frana va trebui calcata putin mai des decat la o masina ce dispune de cutie manuala, asta pentru a elimina posibilitatea ca masina sa inainteze atunci cand nu e cazul, de exemplu la un semafor.

Legat de inretinerea unei cutii automate lucrurile raman la acelasi nivel de simplitate ca si pana acum. Nu trebuie facuta nicio actiune speciala de-a lungul intretinerii si nici vizita la un service nu e tocmai obligatorie atata timp cat totul functioneaza asa cum trebuie. Singurele lucruri care trebuiesc facute sunt schimbarea filtrului de ulei cat si uleiul, lucruri ce pot fi facute cu usurinta acasa.

Pentru o mai buna preventie recomandam si verificarea periodica a cutiei pentru observarea unor eventuale scurgeri de ulei. In cazul in care observati astfel de probleme va recomandam sa aduceti masina la service.

Ultimul nostru sfat e sa nu utilizati niciodata masina in conditiile in care cutia de viteze sau orice alta piesa are probleme de functionare deoarece viata dumneavoastra depinde de o buna functionare a masinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Visit Us On Facebook