Stiri si Noutati Auto

Avantajele utilizarii unei masini cu cutie automata

· Fără categorie · No Comments

Pana acum foarte multi clienti ne-au intrebat, mai mult de curiozitate, in timp ce erau la service-ul nostru despre avantajele utilizarii unei cutii automate in detrimentul uneia clasice pe care o cunoastem cu totii. In prima faza raspunsul pare greu deoarece o cutie automată ii este net superioară uneia manuală din multe puncte de vedere. Din motivul asta am redactat acest articol cu avantajele pe care ni le ofera o cutie automata.

Frana de motor mai eficienta

Deoarece frana de motor este foarte des folosita în cazurile in care, de exemplu, coboram o panta si e periculos sa ajungem la o viteza prea mare sau ne apropiem de un semafor si vrem sa incetinim de la distanta mai mare, tinem sa va aducem la cunostinta ca o frană de motor este mult mai eficienta la masinile ce dispun de o cutie automata decât la cele ce folosesc o cutie de viteze manuala.

Consum mai mic

Din moment ce frana de motor este mult mai eficienta, fiind folosita aceasta va rezulta un consum redus de combustibil, lucru ce nu poate decat sa-i bucure pe toti soferii.

Uzura mai mica a plachetilor

Cu totii stim ca fiecare frana, indiferent ce e brusca sau lenta, afecteaza intr-o oarecare masura plachetii de frana. Din aceasta cauza s-a inventat frana de motor mult mai eficienta, de altfel, la cutiile automate.

Comoditate

Ultimul dar nu cel din urma avantaj pe care multi ”fani” ai cutiilor manuale il ignora este comoditatea de care cu totii avem nevoie mai mult sau mai puțin. E mult mai usor ca atunci cand pleci la drum sa nu mai ai niciun stres legat de schimbarea vitezei, sa nu mai trebuiasca sa ai grija in curbe sau in sensuri giratorii grabindu-te sa schimbi intr-o treapta mai mica sau alte exemple de genul asta. Cu o cutie automata toate problemele dispar. E suficient sa ridici usor piciorul de pe pedala si e ca si cum ai fi trecut intr-o viteza mai mica.

Cum se conduce o masina cu Cutie Automata si cum se intretine

· Fără categorie · No Comments

După cum probabil stiti cu totii, conducerea unei masini hidramate este mult mai usoara decat conducerea uneia ce dispune de cutie manuala. Orice sofer isi aduce aminte de cate batai de cap i-a dat o cutie manuala in momentul in care a condus pentru prima data o masina cu o astfel de cutie de viteze. Toti am urat la un moment dat ambreiajul care ne facea zile negre la inceputurile soferiei.

In cazul unei masini cu cutie automata lucrurile se simplifica din start. Ambreiajul dispare iar piciorul stang ce trebuia sa-l apese ramane liber. Mai departe totul e si mai simplu de atat. Dupa pornirea motorului se selecteaza viteza initiala, se apasa acceleratia iar masina se va deplasa. Mai departe, pe parcursul drumului nu va mai fi nevoie de schimbari ale vitezei.

Lucrul care este de retinut e ca frana va trebui calcata putin mai des decat la o masina ce dispune de cutie manuala, asta pentru a elimina posibilitatea ca masina sa inainteze atunci cand nu e cazul, de exemplu la un semafor.

Legat de inretinerea unei cutii automate lucrurile raman la acelasi nivel de simplitate ca si pana acum. Nu trebuie facuta nicio actiune speciala de-a lungul intretinerii si nici vizita la un service nu e tocmai obligatorie atata timp cat totul functioneaza asa cum trebuie. Singurele lucruri care trebuiesc facute sunt schimbarea filtrului de ulei cat si uleiul, lucruri ce pot fi facute cu usurinta acasa.

Pentru o mai buna preventie recomandam si verificarea periodica a cutiei pentru observarea unor eventuale scurgeri de ulei. In cazul in care observati astfel de probleme va recomandam sa aduceti masina la service.

Ultimul nostru sfat e sa nu utilizati niciodata masina in conditiile in care cutia de viteze sau orice alta piesa are probleme de functionare deoarece viata dumneavoastra depinde de o buna functionare a masinii.

Visit Us On Facebook